ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Πάγια πεποίθησή μας είναι πως η μάθηση πρέπει να ξεκινάει νωρίς κι όσο πιο πολύπλευρη είναι, τόσο το καλύτερο! Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στοχεύουν στη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, σε ένα πλαίσιο εποικοδομητικής και παιγνιώδους εξερεύνησης

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ

Το πρόγραμμα Μικροί Αγρότες εν Δράσει φέρνει τα παιδιά σε άμεση επαφή με τη φύση και την αγροτική διαδικασία. Τα παιδιά μαζεύουν ελιές και πατάνε σταφύλια, ζυμώνουν το δικό τους ελιόψωμο, φτιάχνουν μουστοκούλουρα και γνωρίζουν τη μυθολογία μέσα από αφηγήσεις και τη θεατρική δραματοποίηση. Στο τέλος, έχουν μάθει πολλά και χρήσιμα πράγματα για το βίωμα της αγροτικής ζωής, αλλά και τον μόχθο και τα οφέλη που συνεπάγεται.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα προγράμματα “Μικροί αρτοποιοί εν δράσει”, “Το δώρο της μέλισσας στους ανθρώπους: Μέλι γλυκό και θαυματουργό”, και “Η διατροφική αξία του πρωϊνού για τα παιδιά”, αποσκοπούν αφενός στην ανάδειξη της υγιεινής διατροφής ως παράγοντα μεγάλης σημασίας από την μικρή κιόλας ηλικία – αλλά και στη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στα παιδιά και την παράδοση. Από το στάρι στο ψωμί κι από την κυψέλη στη συλλογή του μελιού, τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν το δικό τους ψωμί καθώς και τα βασικά της μελισσοκομίας, ενώ με οπτικοακουστικά μέσα λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ωφέλιμες και τις επιβλαβείς διατροφικές συνήθειες.

ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Με αφορμή τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τις Απόκριες, τα παιδιά εισάγονται στον θαυμαστό κόσμο των ελληνικών ηθών κι εθίμων, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους πάνω στους μύθους, τις διηγήσεις και τις παραδόσεις.

ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ

Στόχος είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης των παιδιών και η εξοικείωσή τους με την πολιτιστική κληρονομιά, μέσω της παρατήρησης εργαλείων και μηχανών οινοποιίας, ελαιουργίας και οικιακού εξοπλισμού που χρονολογούνται από τα τέλη του 17ου αιώνα έως και τον 20ο αιώνα.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η προσωπικότητα και η αυτοπεποίθηση των παιδιών αναπτύσσονται μέσω της διάδρασης, του αυτοσχεδιασμού και της μελέτης μεθόδων εμπνευσμένων από το θέατρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα

elEL