Εταιρικό προφίλ

Με αγάπη και κληροδοτημένη γνώση στην αμπελουργία και στην παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι αδελφοί Μάρκου συνεχίζοντας μία οικογενειακή παράδοση 150 ετών, ιδρύουν το 1983 στην Παιανία, στην μεσόγαια της Αττικής, μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα στην οποία σήμερα η 4η γενιά Μάρκου, ως νεότεροι εξειδικευμένοι οινοπαραγωγοί, καταθέτουν τα πρώτα δείγματα προσωπικής δουλειάς, συνετά συνδυασμένα, με την πείρα των πατεράδων τους. Η μεγάλη επισκεψιμότητα του οινοποιείου καθώς και η γρήγορη ανάγνωση των τάσεων της εποχής είχε σαν αποτέλεσμα το 2001 να δημιουργηθεί στο χώρο του οινοποιείου η αίθουσα εκδηλώσεων «Αμπελώνες Μάρκου». Το 2006 η οικογένεια Μάρκου, μετά από την πολύ θετική ανταπόκριση που είχε η λειτουργία της αίθουσας στους Αμπελώνες, δημιουργεί το στολίδι της εταιρείας, το «Μουσείο Οίνου», όπου η αρχιτεκτονική αρτιότητα, η αίγλη αλλά και η ιστορία του κρασιού, που διαχέεται σε κάθε γωνιά του χώρου, είναι τα στοιχεία που το κάνουν ξεχωριστό.

Η έγκαιρη ανάγνωση των τάσεων της αγοράς, η ορθή πρόβλεψη των αρνητικών εξελίξεων στο χώρο της εστίασης, καθώς και η ανάγκη εξασφάλισης σταθερής ποιότητας σε όλες της δράσεις της εταιρείας, οδηγεί το 2010 στην ενασχόληση της εταιρείας με την εστίαση, ιδρύοντας την «Cave Cuisine». Η εταιρεία με αυτή την κίνηση επιτυγχάνει την εξασφάλιση σταθερής και αξιόλογης ποιότητας στη διενέργεια των εκδηλώσεων στους χώρους της, αλλά και επεκτείνεται στην κάλυψη out door εκδηλώσεων, αποκλειστικά και μόνο για τους εταιρικούς και μη πελάτες της. Λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη εποχή που διανύουμε, ο όμιλος των εταιρειών της οικογένειας Μάρκου θέλοντας να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσφέρουν το καλύτερο στους εργαζόμενους τους, προχώρησε στην ίδρυση τμήματος κάλυψης κυλικείων και σίτισης προσωπικού εταιρειών, με την διακριτική επωνυμία «it me». Η «it me» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της «Cave Cuisine» και έχει σαν αντικείμενο την παραγωγή συσκευασμένων sandwich και εδεσμάτων. Είναι λοιπόν ευκόλως κατανοητό ότι ο όμιλος μέσω των εταιρειών του, αλλά και των συνεργατών του, όπως εταιρείες οι οποίες ασχολούνται με την εγκατάσταση αυτόματων πωλητών, έχει την ευελιξία αλλά και τις προτάσεις ώστε να καλύψει τις ανάγκες κάθε πελάτη – εταιρείας.

Τέλος η διοίκηση του ομίλου, θέλοντας να μην ξεκόψει από τις ρίζες της, έχει αναβιώσει το οινομαγειρείο που ίδρυσε ο παππούς των αδελφών Μάρκου το 1928 στου Ψυρρή, σε ένα μουσικό μεζεδοπωλείο το οποίο προσφέρει πραγματικές πινελιές παραδοσιακής κουζίνας και παραδοσιακών «μεζέδων κρασιού», όπου ποικίλα σχήματα νέων μουσικών χωρίς την κάλυψη ηχητικών μηχανημάτων, δημιουργούν και αναβιώνουν την καλή ατμόσφαιρα της παρέας και της παλιάς Αθήνας.