Ιστορία

Με αγάπη και κληροδοτημένη γνώση στην αμπελουργία και στην παραγωγή εκλεκτών οίνων, οι αδελφοί Μάρκου συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση 150 χρόνων, ιδρύουν το 1983 μια σύγχρονη οινοποιητική μονάδα στην Παιανία, στην μεσογαία της Αττικής, περιοχή γνωστή σχεδόν «από πάντα», για την παραγωγή οίνου και της παραδοσιακής αττικής ρετσίνας. Σήμερα πια, τους προφταίνει και η 4η γενιά, οι οποίοι ως νεότεροι οινοπαραγωγοί, με ειδικευμένη γνώση και φρεσκάδα καταθέτουν τα πρώτα δείγματα προσωπικής δουλειάς και έμπνευσης συνετά συνδυασμένα με την πείρα των πατεράδων τους.

Το οινοποιείο των «Αμπελώνων Μάρκου» αξιοποιεί την παραγωγή 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου μεσογείτικου αμπελώνα και 100 στρεμμάτων ιδιόκτητου αμπελώνα στην Νεμέα Πελοποννήσου -του οποίου μεγάλο μέρος πλέον καλλιεργείται βιολογικά-,παραγωγή την οποία ενισχύει και με σταφύλια εκλεκτών αμπελουργών τους οποίους καθοδηγεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ποιότητας των οίνων που παράγει και με τους οποίους διατηρεί μακρές και πιστές συνεργασίες. Οι ποικιλίες σταφυλιού που καλλιεργούνται στους αμπελώνες είναι το Σαββατιανό, (γηγενής της Αττικής), το Αγιωργίτικο (γηγενής της Νεμέας), ο Ροδίτης, το Μοσχάτο, η Μαλαγουζιά, η γαλλικές Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και η ιταλική Trebbiano.

Το οινοποιείο των Αμπελώνων Μάρκου είναι επισκέψιμο και ανοικτό σε όσους φίλους επιθυμούν να γνωριστούν με την οινοποιητική διαδικασία από κοντά. Επίσης, διατηρεί κάβα όπου, κατόπιν συνεννόησης, πραγματοποιούνται γευσιγνωσίες και όπου τα εκλεκτά κρασιά των Αμπελώνων πωλούνται σε τιμές εξόχως φιλικές.